Selecteer een pagina

2018, wat een jaar!

2018 was het jaar waarin ik eindelijk gedag zei tegen alle kilo’s. Ik ben op 1 januari begonnen met mijn PowerSlim avontuur en what a ride it was! Net als vele heb ik mijn start gemaakt met het starterspakket. Hiermee kun je allemaal verschillende producten proberen en ook meteen kennis maken met mijn nieuwe eetpatroon, van 6 keer per dag eten.

Na het starterspakket ging ik zelf mijn eigen producten kiezen en dat vond ik super fijn. Natuurlijk koos ik dan altijd voor mijn favoriete producten, die ik ook vaak beschreef op deze blog.

Na 5 weken in mijn proces bereikte ik mijn eerste dieptepunt. Ik was namelijk een week NIET afgevallen en op de een of andere manier maakte mij dat heel verdrietig. Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik wel even een traantje gelaten heb toen ik het resultaat op de weegschaal zag staan. Ik denk dat het kwam omdat ik al 5 weken steady naar beneden ging in gewicht en toen opeens stond ik stil. Dit is in mijn hele proces toch wel vaker gebeurd, vooral tegen het einde. Gelukkig was Marisa mijn PowerSlim coach er altijd om me heel lief op te vangen en wist ze elke keer weer een oplossing te bedenken om ervoor te zorgen dat de week daarna wel iets eraf ging. Ik ben haar dan ook heel erg dankbaar, want ik denk dat het zonder Marisa nooit gelukt was. Ik heb gemerkt dat het ontzettend belangrijk is dat je een klik hebt met je coach en eerlijk durft te zijn over je emoties. Ik heb dat geluk gehad met mijn coach en dat wens ik iedereen die begint aan het PowerSlim programma ook toe!

Mijn eerste mijlpaal kwam eigenlijk niet veel later! Namelijk na 7 weken was ik iets meer dan 5 kilo kwijt en dat heb ik ook meteen (op een PowerSlim proof manier natuurlijk 😉) gevierd! Ik denk dat het heel belangrijk is om de stappen die je doorgaat te vieren. Iedere mijlpaal die je bereikt is reden voor een feestje! En dat heb ik zeker ook gedaan toen ik rond mijn verjaardag iets meer dan 15 kilo kwijt was!

In april, vier maanden later zat ik al op de helft! Ik kon het zelf amper geloven maar toch was het zo! Ik had de helft van mijn proces bereikt en ik was alleen maar nog gemotiveerder voor de laatste 15 kilo.

Helaas gingen deze iets langzamer dan de eerste 15 en werd het een lang proces van strijden, kilo’s kwijtraken, maar soms ook bijkomen en lange periodes stil staan. Iedere keer probeerden Marisa en ik een andere insteek om weer verder te komen. Die laatste drie tot vier maanden waren misschien wel het zwaarste. Je bent dan zo dichtbij. En als ik dan toch afviel of stil bleef hangen maakte dat het proces soms wel moeilijk.

Eigenlijk heb ik in het begin nooit echt moeite gehad, pas op het einde vond ik het lastig om niet stiekem wat chips te eten of een klein stukje chocolade.

Gelukkig bereikte ik in augustus eindelijk mijn doel van 75 kilo, dat betekende dat ik 30 kilo was afgevallen. Kun jij het geloven? Nee ik niet namelijk. Maar toch was het zo! Dit betekende echter niet dat ik klaar was met mijn proces. Nu kwam voor mij het zwaarste: fase 3, langzaam weer opbouwen naar ‘normale’ voeding. Maar ook dat is me gelukt met de steun van mijn vrienden, familie en mijn PowerSlim coach Marisa!

2019 wordt dan ook het jaar dat ik die 30 kilo eraf houd door middel van een goed eetpatroon en lekker veel sporten. Zo heb ik samen met een vriendinnetje al afspraken om samen mee te gaan doen aan MudMasters en daar zijn we nu hard voor aan het trainen!

Ik, als liefhebber van bourgondisch eten, ga nu 30 kilo lichter door het leven en ik ben super gemotiveerd om dit ook zo te houden.

Verder zijn mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar om vooral te genieten maar met mate en fit te blijven!

Hopelijk is het ook het jaar waarin ik persoonlijke doelen haal, zoals afstuderen en hopelijk daarna het echte werkleven in!

Ik wil vooral Marisa maar ook PowerSlim erg bedanken. Ik ben ervan overtuigd dat ik zonder dit fijne programma nooit 30 kilo was afgevallen.

Ik hoop dat iedereen tijdens de feestdagen nog heeft kunnen genieten van heerlijk eten en drinken en hopelijk heeft iedereen een geweldig nieuwjaar gehad!

Nu op naar de goede voornemens en minder kilo’s!

Heel veel liefs,
Sophie