Selecteer een pagina

Recept: Chili con carne

Als tweede recept probeerde ik de chili con carne te maken. Ik had weer eens zo’n zin om bonen te eten dus zag ik chili als de perfecte oplossing. Het recept zelf is heel erg simpel en superlekker.

Ik heb alleen weer iets eruit gelaten, namelijk de tomaten. Ik lust geen tomaten en heb daarom maar besloten om ze weg te laten. Daardoor miste ik wel wat vocht en dit loste ik op door af en toe wat water toe te voegen zodat mijn ‘prutje’ van bonen en groente niet zou droogkoken.

Ik had de hoeveelheden wel verdubbeld zodat ik er twee dagen van kon eten. Zo had ik meteen een portie en kon ik er nog een invriezen voor een andere keer, waarin ik misschien minder tijd heb om te koken.

De garnering van zure room maakte de smaak soms net iets zachter en daardoor vond ik het echt een goede toevoeging. Vooral omdat wij vroeger onze chili aten met appelmoes (hoe raar dat ook klinkt).

Ook dit recept is voor mij een enorme aanrader en ook makkelijk om te maken voor meerdere personen.