Selecteer een pagina

Mijn moeilijkste week tot nu toe

Week 15 - Mijn rollercoaster gedurende het afvallen

Afgelopen week heb ik mijn 22ste verjaardag gevierd en het is de eerste verjaardag die ik vierde zonder taart, cake of chocolade. Ik zal jullie eerlijk toegeven dat ik mijn favoriete taart wel een beetje gemist heb dit jaar. Ondanks dat ik het moeilijk vond om geen lekkernijen op mijn verjaardag te eten heb ik wel kunnen genieten van een heerlijk diner. Ik had van tevoren het menu goed doorgenomen met Marisa en daardoor wist ik precies wat ik wel en niet mocht eten. Ik vind het altijd erg prettig als ik hier met Marisa over kan praten, zo weet ik zeker dat ik het goed doe en niet over mijn hoeveelheid koolhydraten ga. Het diner was enorm lekker en ondanks dat ik maar weinig koolhydraten mag, heb ik ze voor het eerst niet gemist tijdens het uiteten.

Natuurlijk blijft het soms wel even moeilijk als er een bord met heerlijke chocolade bonbons of verschillende kazen voor je wordt neergezet. Ik denk dan altijd aan mijn doel en het feit dat ik al zover ben gekomen. Ondanks dat sommige mensen mijn dieet nog niet helemaal begrijpen en vaak tegen mij zeggen dat een hapje of een klein stukje geen kwaad kan, blijf ik stand vast en wil ik dit proces goed afleggen. Zodat ik op het einde kan zeggen dat ik niet gecheat heb!

Mijn afspraak met Marisa deze week ging goed. Helaas was de weegschaal iets minder vriendelijk en had ik maar een resultaat van 0.5 kilo precies. Maar ja dat zijn wel weer twee pakjes boter aan vet die niet meer aan mijn lichaam plakken. Ik blijf gewoon doorgaan en dit soort weken motiveren mij juist meer. Gelukkig is Marisa geweldig en verzint ze altijd nieuwe oplossingen om toch het gewenste resultaat te behalen. Ik merk vooral hoe belangrijk het is dat het goed klikt tussen jou en je coach.

Verder ben ik begonnen met sporten en moet ik stiekem toegeven dat het erg goed voelt, ook al loop ik nu al dagenlang rond met spierpijn in mijn hele lichaam wil ik proberen om 2 tot 3 keer per week naar de sportschool te gaan. Hopelijk helpt dit ook met het proces vanaf nu. Opnieuw een voorbeeld van mijn rollercoaster en ik ben benieuwd wat volgende week me brengt!

Veel Liefs,
Sophie