Selecteer een pagina

Eetdagboek

14-02-2018

Eetdagboekje van een dag PowerSlimmen

In deze blog wil ik jullie laten zien wat ik op een dag eet. Als je afvalt met het PowerSlim programma eet je gemiddeld 6 keer op een dag: Ontbijt, snack, lunch, snack, avondeten en als laatste een toetje of snack.

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen variaties en favorieten voor deze eetmomenten en vandaag laat ik jullie die van mij zien. Ik ben nu al anderhalve maand bezig en ik heb merk dat ik een routine heb gevonden wanneer ik wat het liefste eet.

Ontbijt

Mijn ontbijt is eigenlijk altijd muesli. Dit begon door mijn stage waarvoor ik vroeg op moest en dan is muesli het makkelijkste om te maken. Ik eet het nu iedere ochtend, zelfs in het weekend! Ik ben het na een aantal weken nog niet zat en hopelijk blijft het ook zo.

Ik eet mijn muesli altijd met 150gr magere kwark een snufje kaneel en soms ook een beetje van de karamel zeezout stroop.

 

Snack

Als eerste tussendoortje vind ik een reep altijd makkelijk en lekker. Mijn favorieten zijn de crunchy coconut, vanille karamel en sinds kort de crunchy hazelnootreep. Vandaag heb ik gekozen voor de reep vanille karamel. Ik probeer het iedere week een beetje af te wisselen.

Lunch

Mijn lunch bestond uit twee crackers, één met smeerkaas en de andere met ham en een eitje. Qua groente eet ik mijn lunch bijna altijd met komkommer maar ik probeer het af te wisselen met radijsjes. Ik eet niet iedere lunch een eitje en houd een maximum aan van 3 eitjes per week.

 

Snack

Deze kan nog eens verschillen. Vandaag koos ik voor een vanille ready-to-go smoothie, ook sinds kort één van mijn favorieten. Vaker kies ik dit eetmoment ook voor een reep. Meestal hangt het van mijn dag af. Moet ik een langere tijd overbruggen tot aan mijn diner, ben ik aan het reizen, etc. Maar in principe kies ik altijd voor een ready-to-go smoothie of een reep, wafeltjes of koekjes.

Avondeten

In mijn avondeten zit nog de meeste variatie. Ik probeer de PowerSlim producten een beetje af te wisselen en vaak gebruik ik geen PowerSlim producten bij het avondeten maar maak ik een soort mix van groente en vlees of vis. Vanavond koos ik voor pasta met broccoli en prei. Ik probeer altijd groente te gebruiken die ik nog overheb, zo voorkom ik dat ik aan het einde van de week veel moet weggooien. Het nadeel van koken voor één persoon.

Snack

Ik zal eerlijk toegeven dat ik mijn toetjes vaak vergeet. Niet opzettelijk maar ik ben het nog niet gewend om na het avond eten nog iets te eten. Als ik het niet vergeet zijn mijn toetjes altijd in de vorm van vanille smoothies en in de weekenden pak ik meestal een zakje chips of andere snack. Omdat ik afgelopen weekend geen chips heb gegeten besloot ik mezelf vanavond te trakteren op een barbecue snack.

 

Mijn vraag aan de mede PowerSlimmers: wat zijn jullie favoriete toetjes/avondsnacks?

Hopelijk vonden jullie het interessant om te zien wat ik dagelijks eet en laat me vooral weten of jullie deze vorm van blog nog een keer willen lezen.

Veel Liefs,
Sophie