Selecteer een pagina

Een terugblik op mijn hele PowerSlim ervaring

Mijn gewicht voor PowerSlim was eigenlijk dramatisch, als ik er nu op terug kijk. Ik woog op mijn zwaarste punt 114 kilo. Ik ben altijd al zwaarder geweest maar toen ik dat getal op de weegschaal zag staan schrok ik toch. Voordat ik begon met mijn afval traject wist ik wel dat ik zwaar was en dat ik rond de honderd kilo woog, maar ik had nooit verwacht dat het zoveel zou zijn.

Ik ben eigenlijk nooit echt dun geweest en was zelfs altijd aan de flinke kant. Als ik mezelf vergeleek met mijn vriendinnetjes van vroeger was ik eigenlijk altijd de zwaarste. Maar dat was hoe ik er nou eenmaal uitzag. Daar kwamen natuurlijk ook onzekerheden bij maar ergens moest ik het maar gewoon accepteren. Ik accepteerde mijn gewicht eigenlijk ook steeds meer naarmate ik ouder werd. Het was nou eenmaal hoe ik eruitzag. Dan kon ik nog zoveel diëten proberen of volgen dat zou toch niet veranderen, dacht ik.

Eigenlijk ging mijn gewicht altijd met een steady lijn beetje bij beetje omhoog. Totdat ik voor mijn gevoel in één keer heel veel ben aangekomen. De reden daarvoor is mij eigenlijk niet helemaal duidelijk maar het was voor het eerst in mijn leven dat ik niet gelukkig was met wie ik was. Ik voelde me nooit mooi. Het maakte niet uit wat ik aan trok, voor het eerst in mijn leven voelde ik me echt dik. Dat was voor mij het punt om iets aan mijn gewicht te doen.

Ik heb het eerst zelf geprobeerd met de hulp van een diëtiste, waarbij ik 1x per week een afspraak had. Ik moest een eetdagboek bij houden en zelf goed opletten op wat ik precies at. Dat is twee weken heel erg goed gegaan en toen ben ik ook 10 kilo afgevallen. Daarna ben ik er eigenlijk mee ‘gestopt’ omdat ik een nieuwe levensfase inging en ik me moest focussen op andere dingen. Ik ben toen wel gezonder blijven eten maar in mijn achterhoofd wilde ik altijd wel weer opnieuw beginnen met afvallen.

Ik heb hier ook over gesproken met de moeder van een goede vriendin van mij. Zij was zelf bezig met PowerSlim en vertelde me erover en dat het voor haar zo goed werkte. Op deze manier ben ik dan uiteindelijk ook terecht gekomen bij Powerslim, bij mijn coach Marisa. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik 1 januari 2018 begon aan mijn traject!

Ik moet eerlijk zeggen dat ik enorm blij ben met PowerSlim en dat mijn afvaltraject waarschijnlijk nooit was gelukt zonder dit fijne programma. De dingen die ik heel erg prettig vond was de wekelijkse coaching. Ik heb erg veel geluk gehad en kon het meteen goed vinden met mijn coach en dit heeft natuurlijk ook veel geholpen. Ik wilde haar, en mezelf natuurlijk, niet teleurstellen en daarom heb ik altijd extra mijn best gedaan.

De producten maakte het natuurlijk iets makkelijker doordat ik eigenlijk toch altijd lekkere dingen kon eten ondanks dat ik erg beperkt was in de keuzes. Ik heb van sommige producten echt enorm genoten en andere vond ik iets minder lekker. Het fijne was altijd dat ik die producten die ik niet lekker vond daarna ook niet meer hoefde te kiezen als ik dat niet wou.

Vond ik het programma zwaar? Ja en nee. Afvallen is en blijft een zware opgave op zowel fysiek als mentaal vlak. Dit heb ik zeker gemerkt de afgelopen maanden en dat kun je ook lezen in mijn blog waar ik al mijn diepte en hoogtepunten deel. Ik denk dat ik me vanaf het begin al meteen heb uitgedaagd waardoor ik tijdens de eerste twee fases van het programma niet veel moeite heb gehad. Er waren maar zelden momenten dat ik het jammer vond dat ik geen frietjes kon eten of een Oreo koekje mocht meepikken. Dat kwam eigenlijk pas tijdens de eindfase en opbouwfase, daar heb ik het meeste moeite mee gehad. Ik kan ook eerlijk zeggen dat ik die fases het aller moeilijkst en zwaar vond. Het heeft dan ook even geduurd voordat ik eindelijk mijn draai had gevonden. Uiteindelijk is dat ook goed gekomen met de hulp van mijn coach.

Nu ik eindelijk de eindstreep heb bereikt voel ik me echt super goed. Soms vergeet ik even dat ik 30 kilo met PowerSlim en in totaal 40 kilo ben afgevallen. Ik ben dan ook super trots op mezelf eerlijk gezegd. Ik voel me veel beter in mijn vel en eindelijk weer echt mezelf. Ik ben nu de persoon waar ik altijd van droomde. Ik vind het heerlijk dat ik weer bij iedere winkel kan shoppen en dat kleren weer normaal passen.

Ik vind het weer fijn om naar de sportschool te gaan of om een korte broek of rokje te dragen. Daar geniet ik enorm van. Dingen die me vroeger blij maakten kan ik weer doen want ik ben niet meer onzeker of bang ervoor. Dat is een ontzettend fijn gevoel. Zwemmen was bijvoorbeeld een van mijn grootste liefdes, maar in bikini bij een zwembad verschijnen durfde ik echt niet meer. Dat is helemaal veranderd! Ik heb zelfs een fotoshoot cadeau gekregen waarin ik weer in bikini durfde te verschijnen. En ik durf zelfs met trots het resultaat met jullie te delen.

Ik hoop dat dit gevoel nog een lange tijd bij me blijft en daar moet ik natuurlijk zelf voor vechten. Want de grootste strijd komt eigenlijk nu pas. Mijn gewicht behouden, maar ik heb er zelf alle vertrouwen in! Ik weet dat ik nooit meer terug wil naar die 114 kilo en daar ga ik dan ook alles voor doen! Gelukkig heb ik de steun van familie en vrienden die altijd achter me hebben gestaan en dat ook nog lang zullen blijven doen.

Veel liefs,
Sophie