Selecteer een pagina

Gevulde kip met spinazie en gesmoorde spruitjes

Recept

Een nieuwe week betekent een nieuw recept en deze week heb ik een winnaar gevonden. Vorige week had ik twee opties: bloemkool met tofu óf gevulde kip. Ik heb toen de bloemkool met tofu gemaakt maar de gevulde kip bleef in mijn hoofd zweven. Om een lang verhaal kort te maken. Ik heb gevulde kip gemaakt. HEERLIJK!!

Het recept is super makkelijk alleen duurt het vrij lang om te maken. De voorbereiding is gelukkig niet moeilijk dus dat gaat snel alleen moet de kip 30-40 minuten in de oven garen. Ik had het geluk dat ik genoeg dingen te doen had vandaag en deze 40 min daardoor prima kon opvullen.

Ik ben trouw gebleven aan het recept met een paar kleine aanpassingen. Ik lust zelf geen tomaten dus die heb ik eruit gelaten. Ook heb ik de roomboter vervangen door een beetje olijfolie.

De spruitjes waren verrukkelijk en de kip was nog beter. Misschien heb ik het net iets te lang in de oven gelaten want hij was nogal droog, maar practise makes perfect en aangezien ik nog veel spinazie en spruitjes overheb denk ik dat ik morgen hetzelfde eet. Helemaal geen straf!