Selecteer een pagina

Ik krijg mijn structuur eindelijk terug!

Na twee weken door mijn cravings heen gebikkeld te hebben kan ik eindelijk zeggen dat afgelopen week al een stuk beter ging. Mijn eetlust en de neiging om al het lekkere dat ik tegen kom in mijn mond te stoppen, kon ik deze week weerstaan zonder ervoor te vechten en dat geeft me weer even hoop!

Zoals ik vorige week beschreef ben ik nu bezig om alles wat ik eet in een app te zetten. Deze app geeft aan hoeveel calorieën, koolhydraten, eiwitten en vetten ik eet en nog mag eten.

Ik moet eerlijk toegeven dat dit ook wel helpt. Hierdoor word ik toch bewuster van de hoeveelheid calorieën en vooral hoeveel koolhydraten ergens in zitten. Hieronder een voorbeeldje van een van mijn resultaten.

Ik ben blij dat de app mij helpt om langzaam wat meer structuur terug te krijgen in mijn eetpatroon. Dat ben ik namelijk kwijtgeraakt en ik merk dat ik het weer terugkrijg.

Verder gaat alles eigenlijk goed. Ik heb de afgelopen weken ook 2x gesport waarvan ik op maandag aan yoga doe en woensdag ga ik bodypumpen. Ik merk dat ik weer wat spieren aan het kweken ben en dat is altijd fijn. Bovendien zie ik sporten nu ook niet meer als een straf en soms is het zelfs iets waar ik naar uit kijk.

Nu ik weer wat meer structuur in mijn eetpatroon heb gekregen, eet ik ook weer elke dag yoghurt met fruit. Ik was even vergeten hoe lekker dat soms kan zijn! Het is eigenlijk heel simpel maar van gewoon yoghurt met bijvoorbeeld een lekkere mango kan ik echt genieten in de ochtend of als lunch.

Eigenlijk had ik komende week mijn afspraak met mijn PowerSlim coach maar door omstandigheden heb ik die helaas nog een weekje moeten uitstellen. Daardoor moet ik nog even in spanning blijven wachten of het gebruik van de app geholpen heeft. Maar ik denk dat ik me tussendoor even zelf weeg, zo krijg ik toch een beetje een indicatie of ik goed bezig ben of niet.

Ik hoop dat het met mijn mede-PowerSlimmers en afvallers veel beter gaat dan hoe het bij mij ging de afgelopen weken. Dat is ook een deel van het proces natuurlijk en ik heb er wel alle vertrouwen in dat het goed komt!

Veel liefs,
Sophie