Selecteer een pagina

Nieuwe struikelblokken

Week 8 - Het is niet altijd even gemakkelijk...

Na een lange ‘up’ was deze week weer iets moeilijker dan de vorige weken. Maar zoals ik in mijn vorige blog al zei: ‘ups en downs’ horen erbij. Gelukkig was het niet zo’n dal dat ik weer een hele avond huilend in mijn bed lag maar ik heb deze week wel weer nieuwe uitdagingen getrotseerd.

Mijn afspraak met mijn coach Marisa ging enorm goed. We hebben meteen gewogen en ik wist al dat er niet veel van het getal op de weegschaal zou verschillen met vorige week. Gelukkig wist ik deze week de reden zelf al, voordat Marisa het zei: vocht.
Ik hield deze week weer wat vocht vast en dat had te maken met ‘die’ tijd van de maand.
Omdat ik het eigenlijk al wist en ik het al eerder had meegemaakt kon ik hier gelukkig goed mee omgaan deze week. Natuurlijk ben ik nu erg benieuwd naar volgende week en hoop ik dat ik al het vocht ben verloren.

Deze week is mijn oma 80 geworden en daar hoorde natuurlijk een feestje bij. Op dit feest waren meerdere cakes en taarten, lekkere hapjes en heerlijk ruikende kazen. Ik had mijn eigen toasts meegenomen en mocht wat komkommer hebben van het restaurant. Ondanks dat iedereen aan mij gedacht heeft en ze hapjes speciaal voor mij hadden aangepast was het toch soms moeilijk. Ik had net geluncht en daarna kwamen de hapjes dus ik heb er twee gegeten en heb ze daarna met een glimlach geweigerd uit angst voor de hoeveelheid koolhydraten.

Ik heb de taarten en kazen kunnen weerstaan door het doel goed voor ogen te houden. Was het moeilijk, ja en nee. Ik ben al een aantal weken bezig dus ik ben gewend geraakt om dingen die ik niet mag eten, te weerstaan. Het was alleen soms lastig wanneer iedereen om je heen aan het genieten is en je zelf niks mag proeven.

Gelukkig is dit me allemaal goed af gegaan want het zal nog wel vaker voorkomen. Wat me enorm helpt, dat zijn de gezichten van mijn familieleden wanneer ze horen dat ik al 10 kilo kwijt ben. Ik heb enorm veel steun van hen en daar ben ik ze heel dankbaar voor!

Natuurlijk heb ik deze week ook nieuwe favorieten. De nieuwe frambozencake is verrukkelijk en ik vind het kruidenomelet erg lekker en vooral makkelijk om te maken. Ik ben helaas heel erg goed in het laten aanbranden van mijn eten en daarom is deze omelet veranderd in scrambled eggs. Gelukkig, nog steeds even lekker!

Veel Liefs,
Sophie