Selecteer een pagina

Slowly, but steady

Deze week ging erg goed, net zoals de vorige weken. Ik heb een bepaalde routine als het gaat om de producten die ik eet en die routine gaat eigenlijk heel erg goed.

Ik begin meteen bij mijn afspraak met Marisa deze week. Vorige week was ik niet veel afgevallen doordat ik wat meer vocht vasthield. Deze week was ik erg benieuwd en hoopte ik natuurlijk dat ik wel weer voldoende was afgevallen. Ik had mezelf al gewogen op mijn eigen weegschaal en die gaf aan dat er maar een paar grammetjes af waren.

Eenmaal bij mijn coach was ik 0,5 kilo afgevallen. Omdat dit toch net iets te weinig is zijn Marisa en ik opzoek gegaan naar de reden waarom ik nu iets minder afval.

Allereerst moest ik checken of ik nog in de staat van ketose zit door, zoals sommige van jullie weten, te plassen op een stickje. Dit gaf gelukkig aan dat ik goed in ketose zit, dus daar kon het niet liggen.

Ik heb nu een gewicht bereikt wat ik vroeger een langere tijd heb gewogen. Dus voor mijn lichaam is dit een “normaal” gewicht, mijn plateau gewicht zoals Marisa het noemt. Het is de bedoeling dat we daar dus doorheen breken.

We hebben tot nu toe geprobeerd om mijn koolhydraatinname iets te verhogen. Helaas had dit niet het verwachte resultaat.

Ik maak me er gelukkig niet heel erg veel zorgen om. Ik ben al super trots op de 11 kilo die ik nu kwijt ben en ik ga nog zeker hard werken om uiteindelijk mijn doel te bereiken. Ik heb vertrouwen in mijn coach dat we samen iets vinden waardoor het wel weer beter gaat.

Dus nu gaat het langzaam maar goed, zolang ik nog iets kwijtraak iedere week maak ik me niet veel zorgen en blijf ik vechten zodat ik binnenkort op de helft zit van mijn doel, -15 kilo.

Mijn enige challenge deze week is dat er een aantal vriendinnen zijn blijven eten. Het is soms lastig om samen te eten omdat ik vrij gelimiteerd ben in ingrediënten en er altijd ‘apart’ gekookt moet worden maar dat maakt het gelukkig niet minder gezellig.

Veel Liefs,
Sophie