Selecteer een pagina

Spinaziesoep

Een heerlijk PowerSlim proof soepje!

Ik ben niet de beste chef maar ook geen slechte kok. Dit heeft me geholpen in het vinden van een lekker recept voor een soepje. Ik had deze week enorm veel zin in soep en ik had nog een paar ingrediënten in de koelkast liggen waarmee ik soep kon maken. Uiteindelijk had ik gekozen voor spinaziesoep en ben ik zelf opzoek gegaan naar een recept wat PowerSlim proof is.

De ingrediënten die ik heb gebruikt om mijn soep te maken:

  • Een zak van 400 gram verse blad spinazie
  • 500 ml tuinkruidenbouillon
  • 1 el kruidenkaas light
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook

 

Ik ben begonnen met de ui en knoflook in grove stukken een beetje aan de bakken. Vervolgens heb ik de spinazie toegevoegd totdat de hele zak geslonken is. Ik had zelf geen groentebouillon in huis dus heb ik tuinkruidenbouillon gebruikt maar het resultaat was net zo lekker. Ik heb 500ml bouillon toegevoegd aan de spinazie en die nog even laten pruttelen. Ik heb er zout en peper, een snufje rozemarijn en tijm aan toegevoegd en een beetje chilipoeder voor een extra kick.

Vervolgens heb ik alles met een staafmixer glad gemixt en ik was meteen blij met de dikte van de soep. Hij was namelijk niet te waterig maar ook zeker niet de dik.

Als laatste heb ik een eetlepel kruidenkaas door mijn soep gemengd om nog wat extra smaak te creëren.

Met dit recept heb je zeker genoeg soep voor 4 personen.