Selecteer een pagina

Ups & downs

Week 16 - Een week met hoogte- en dieptepunten

Deze week was zowel gevuld met hoogte en dieptepunten. Normaal begin ik altijd bij het slechte nieuws maar vandaag wil ik beginnen met het goede nieuws. Namelijk de kracht van Marisa, natuurlijk ook een beetje van mij en vooral van PowerSlim heeft weer geholpen. Ik ben 1,1 kilo kwijt! Dan brengt me op een totaal van 17,8 kilo! Ik denk dat Marisa en ik langzaam inzien dat mijn lichaam niet altijd zin heeft om steady 1,0-2,0 kilo af te vallen. Stiekem wist ik al dat ik het gewicht kwijt was omdat ik mezelf al thuis had gewogen maar ik door Marisa’s enthousiasme werd ik opnieuw weer super blij met het resultaat.

Oké, dan is het nu tijd voor het slechte nieuws. Dit weekend had ik een dagje Efteling gepland met mijn vriendinnen. Ik weet gelukkig wat ik kan meenemen en allemaal kan eten dus ik was over het algemeen goed voorbereid. Alleen was ik een tussendoortje vergeten… Dus voordat mijn dag begon had ik al lichte paniek. Ik weet dat ik veel aan het bewegen ben in een attractiepark en dan krijg ik sneller honger. Gelukkig had ik extra snackgroente meegenomen dus daar kon ik mezelf mee redden. Ik probeer er niet teveel over na te denken maar ik vind het soms lastig. Een attractiepark is gevuld met verleidingen maar gelukkig, door eigen kracht en de steun van mijn vriendinnen, kwam ik er goed doorheen.

Ik merk wel dat ik uiteten eigenlijk helemaal niet meer zo leuk vind nu ik zo beperkt ben in wat ik kan eten. Misschien heb ik tot nu toe vaker pech dan geluk gehad, maar voorlopig vind ik het toch prettiger om thuis te koken en lekker te eten. Dan heb ik veel meer controle over de porties die ik binnen krijg en weet ik dat er niks fout kan gaan.

Deze week heb ik ook een nieuw product geprobeerd, namelijk de citroen cheesecake. Ik zal eerlijk toegeven dat ik het nog niet gegeten heb als pudding, want tot nu toe met het warme weer maak ik er altijd een milkshake van. Heerlijk en vooral lekker verkoelend! Marisa had mij ook de tip gegeven om het te mengen met opgeklopt eiwit en er een mousse van te maken. Dit ga ik zeker nog proberen volgende week!

Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van het lekkere warme weer.

Veel liefs,
Sophie