Selecteer een pagina

Wat voor soort dieet volg ik?

Uitleg over het PowerSlim programma en ketose

Zoals velen van jullie weten volg ik momenteel een afvaltraject bij PowerSlim. Mijn mede PowerSlimmers zullen vast en zeker weten wat dit dieet inhoudt, maar ik kan me ook voorstellen dat mensen afvragen wat PowerSlim is. Dit blog is daarom ook geschreven voor mensen die niet weten wat PowerSlim is en wat het afslankprogramma inhoudt. Door middel van dit blog ga ik jullie proberen uit te leggen hoe het programma in elkaar zit.

Ik ben absoluut geen professional, maar in mijn blog beschrijf ik hoe ik het heb begrepen dus vul me aan waar nodig.

Het afslanktraject van PowerSlim is eigenlijk een programma waarin je zo min mogelijk koolhydraten eet en wat je volgt onder begeleiding van een coach. Ik ga je proberen uit te leggen wat er in je lichaam gebeurd als je koolhydraten eet. Koolhydraten worden ook wel suikers genoemd. Het lichaam ziet alle koolhydraten, ook die uit brood, pasta, rijst, koeken, snoep, fruit etc. als suikers. Koolhydraten geven het lichaam energie. Via de bloedbaan worden koolhydraten opgenomen door cellen die het kunnen verbranden voor energie. Bij een overschot kan het ook worden opgeslagen in je spieren en lever. Deze opslagfunctie is handig voor tijden in nood. Als je opslag vol is, dan wordt het omgezet in lichaamsvet.

Bij PowerSlim draaien ze dit proces om, waardoor je in ketose komt. Dit betekent dat je minder koolhydraten gaat eten zodat uiteindelijk je vetreserves worden aangesproken om voldoende energie te krijgen.

Tijdens mijn afslanktraject bij Powerslim is het de bedoeling dat mijn lichaam in constante staat van ketose is. Dit kun je bereiken door weinig koolhydraten te eten in combinatie met voldoende vetten en eiwitten. Voldoende eiwitten zijn belangrijk om er voor te zorgen dat je je spiermassa niet verliest. Als ik teveel spiermassa zou verliezen heeft mijn lichaam ook minder energie nodig. Dit is één van de redenen waardoor veel vrouwen jojoën en nadat ze zijn afgevallen weer aankomen.

Gelukkig hoef ik door PowerSlim geen honger te lijden, aangezien zij producten maken zoals pasta, rijst, aardappelpuree, wraps, brood, crackers en noem maar op. Deze producten bevatten zo min mogelijk koolhydraten en zoveel mogelijk eiwitten. Bovendien slik ik voedingssupplementen zoals een multivitaminen- en minarelensupplement, waardoor ik alle voedingsstoffen binnenkrijg.

Zitten hier nadelen aan? Nee in mijn ogen niet, in het begin kan het even moeilijk zijn omdat je lichaam nog niet gewend is aan de staat van ketose. Door de ketose kan het zijn dat je je zwak voelt of bijvoorbeeld hoofdpijn krijgt.

Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik wel een beetje hoofdpijn heb gehad tijdens die eerste 3 dagen, maar dit ging al vrij snel weer over. Ik heb nu nergens meer last van. Ik denk namelijk dat mijn lichaam gewend is geraakt aan deze verbranding. Zodra ik op gewicht ben, is het de bedoeling dat ik langzaam weer meer koolhydraten ga eten. Dit begint met fruit, daarna graanproducten en zo bouwt het zich langzaam op. Op deze manier kan ik straks weer normale supermarktproducten eten EN blijf ik op gewicht.

Betekent dit dat ik nooit meer een hamburger of sushi kan eten? Nee, gelukkig niet. Straks leer ik hoe ik deze dingen toch kan eten zonder dat het grote gevolgen heeft voor mijn gewicht. Dan is het allemaal de kunst van balans vinden. Laten we niet te hard van stapel lopen. Laat ik eerst maar eens 30 kilo afvallen en dan zien we weer verder.

Ik hoop dat mijn uitleg helder was en dat jullie begrijpen wat het afslankprogramma van PowerSlim inhoudt. Als jullie nog vragen hebben, dan kunnen jullie ze altijd aan mij stellen (dan vraag ik het mijn coach) of natuurlijk op de website van PowerSlim kijken.

Veel Liefs,

Sophie