Selecteer een pagina

Een paar stappen terug...

Het was weer tijd voor de eerste afspraak met mijn coach Marisa in drie weken. Dat ging over het algemeen goed. We hebben even lekker bij gekletst over onze vakanties en besproken hoe mijn weken zijn gegaan. Ik vertelde Marisa dat het over het algemeen goed ging, alleen had ik constant honger of trek en daardoor ben ik iets meer gaan eten dan normaal denk ik. In principe niks slecht maar ik was niet meer zo nauwkeurig met het afwegen van mijn eten. Dit soort kleine dingetjes zijn dan ook te zien toen ik op de weegschaal ging staan en ik 1,8 kilo was aangekomen. OOPS! Helemaal niet de bedoeling natuurlijk!

Ik weet dat dit soort dingen kunnen gebeuren en dat het proces vallen en opstaan is, maar ik begin nu wel te merken dat mijn motivatie langzaam zwakker wordt. Ik hoef nog maar 4 kilo en het gaat nu een stuk langzamer dan in het begin (erg logisch natuurlijk).

Ik was gelukkig niet erg verdrietig maar ik baalde natuurlijk wel een beetje en was vooral ‘boos’ op mezelf dat ik niet meer nauwkeurig was.

Marisa en ik hebben nu afgesproken dat we een week of misschien twee weken weer teruggaan naar een streng dieet, dit betekent terug naar fase 1A+B. Met een combinatie van het 20gr koolhydraten per dag dieet, dat ik ook een keer met succes geprobeerd heb.

Hiervoor moet ik mijn yoghurt met fruit weer inleveren voor abrikozenpudding en heerlijke speltboterhammen met filet americain vervangen voor PowerSlim crackers met Hüttenkäse. Gelukkig mag ik er wel af en toe nog een eitje bij eten.

Aan de ene kant vind ik het jammer want ik was zo dichtbij en zover in mijn proces dat ik wel een beetje het gevoel heb dat ik het heb verpest. Maar ik weet dat misschien een paar weken streng dieet me goed kan helpen om net die laatste kilootjes kwijt te raken.

Dus daar ga ik nu goed voor strijden en hopelijk heb ik volgende week beter nieuws!

Veel liefs,
Sophie