Selecteer een pagina

Nieuwe motivatie!

Vorige week was misschien wel de slechtste week van mijn hele proces tot nu toe. Door de 2 kilo die ik weer was bijgekomen en mijn motivatie die al erg laag was, was ik er even helemaal klaar mee. Maar natuurlijk ben ik gewoon door gegaan en heb ik een week lang een streng dieet gevolgd, hopende dat het zou helpen.

Ik was daarom ook zeer zenuwachtig tijdens mijn afspraak met Marisa. Stiekem had ik mezelf thuis al gewogen en wist ik dat ik wel wat was afgevallen maar uit ervaring is mijn weegschaal thuis niet altijd te vertrouwen.

Marisa was net zo benieuwd naar het resultaat als ik en daarom zijn we dan ook meteen gaan wegen. Het getal dat de weegschaal aangaf geloofde ik bijna niet. Er stond namelijk 76,3! Dit is super goed nieuws vanwege twee redenen:

  1. Het betekent dat ik bijna 3,5 kilo ben afgevallen in één week. Dat is een nieuw record van de hoeveelheid kilo’s die ik ben kwijtgeraakt in een week. En dat ik die twee kilo die ik weer was bijgekomen in één keer heb ingehaald!
  2. Met een gewicht van nu 76,3 kilo ben ik nog maar 1,3 kilo verwijderd van mijn streefgewicht. Het zou goed kunnen zijn dat ik tijdens mijn volgende weegmoment mijn streefgewicht heb gehaald en daar ben ik super blij mee.

Het einde is nog nooit zo dichtbij geweest. Wetende dat ik zoo dichtbij mijn streefgewicht zit en dat ik (hopelijk) volgende week weer mag beginnen met opbouwen met het gewicht wat ik altijd wilde, geeft me de motivatie die ik nodig heb!

Ik heb deze week ook voor het eerst meegemaakt hoe vervelend het is wanneer je vergeet boodschappen te doen en er bijna geen eten in huis is die dieet-proof is. Dus moest ik improviseren met de ‘kliekjes’ die ik thuis had. Gelukkig is er nog een heerlijk maaltijdje uit gekomen!

Veel liefs,
Sophie