Selecteer een pagina

Week 5

Mijn eerste dieptepunt

Laten we maar meteen beginnen met het “slechte nieuws”, mijn afspraak met Marisa deze week. Zoals ik vorige week al zei, was ik erg onzeker voordat ik mijn afspraak met Marisa had. Deze week was ik niet per se onzeker maar vond ik het erg spannend. Ik had me namelijk thuis al gewogen en daar zag ik geen verandering in mijn gewicht van vorige week. Ondanks dat ik dit al een beetje spannend vond, dacht ik bij mezelf dat het wel goed zou komen en dat de weegschaal van mijn coach veel nauwkeuriger is. Eenmaal ’s avonds bij Marisa op de weegschaal bleek dat mijn gewicht klopte en ik deze week was blijven hangen.

Dat betekent dat ik 0.3 kg was afgevallen.

Ik was enorm teleurgesteld en eigenlijk ook heel erg verdrietig en dat had ik helemaal niet verwacht. Toen ik begon aan dit proces wist ik dat het een reis zou worden van vallen en opstaan. Ik had alleen nooit verwacht dat ik al zo snel zou vallen. Op het moment zelf kon Marisa me helaas niet opvrolijken en zal ik ook eerlijk toegeven dat ik gejankt heb als een baby toen ik weer thuis aankwam. Maar ik wist ook dat ik me de volgende dag moest herpakken en gewoon weer verder moet gaan met mijn traject.

Marisa heeft gekeken waardoor ik deze week ben blijven hangen en het had te maken mijn vocht. Ik hield blijkbaar meer vocht vast dan normaal, waardoor ik bijna niks was afgevallen.

We hebben ook gekeken naar wat ik dagelijks eet en de koolhydraten voor een week nog extra gelimiteerd. Dus ik hoop op een goed resultaat volgende week.

Waarom ik zo verdrietig was over de 0.3 kg weet ik zelf ook niet. Afvallen is zowel een fysiek als een mentaal proces en aangezien ik heel erg streng ben voor mezelf vond ik -0.3 kg lang niet genoeg. Ik heb wel tegen mezelf gezegd: “Oké Sophie, je mag nu even huilen. Maar morgen ga je gewoon weer door.” En dat heb ik ook gedaan!

Gelukkig heb ik deze week weer veel lekkere dingen gegeten zoals de gevulde kip met spruitjes die echt heerlijk waren en heb ik zelf tonijnsalade gemaakt volgens het recept uit het kookboek. Heerlijk voor zowel op toastjes als lunch!

 

Mijn lieve mede PowerSlimmers, ik heb vorige week vele leuke reacties gekregen en blijf dat ook vooral doen! Ik vind het superleuk om ook jullie verhalen te lezen. Ik hoop dat jullie het ook nog steeds leuk vinden om mijn blogs te lezen ondanks dat de post van deze week minder vrolijk is, maar dat hoort er helaas ook bij!

Veel Liefs,
Sophie