Selecteer een pagina

Week 22

Een stap terug

Afgelopen week was zwaar en dat helaas is het nog niet voorbij. Woensdag had ik mijn wekelijkse afspraak met Marisa en daar kwam helaas geen goed nieuws uit. Het fruit eten voor een weekje heeft niet het effect gehad wat we graag zouden hebben. Mijn gewicht bleef weer hangen! Een groot deel heeft nog steeds te maken met het vasthouden van veel vocht maar dit keer bleef mijn vetpercentage ook hangen en dat betekent opzoek naar een nieuwe oplossing. Marisa besloot dat we het tegenovergestelde probeerde. Dat houdt in dat ik mijn koolhydraat inname drastisch verlaag. Dit betekent weinig tot geen keuze in producten en dat ik in deze week ook producten gebruik die ik misschien niet snel zelf zou kiezen. In mijn achterhoofd vertel ik mezelf dat het uiteindelijk voor een goed doel is maar dat maakt het soms niet altijd minder zwaar.

Afgelopen week was dan ook mentaal iets zwaarder voor me dan de vorige weken. Ik ben een persoon die soms iets teveel vooruitdenkt en omdat ik zo dichtbij mijn doel ben zit mijn hoofd al helemaal in de opbouwfase terwijl ik daar nog helemaal niet ben. Dit soort weken of momenten zorgen ervoor dat ik eigenlijk weer terug kom tot de realiteit die zegt: Sophie je moet nog 8 kilo!

Maar ondanks even een mentale setback ging alles vrij goed. Ik heb enorm geluk dat mijn omgeving erg meeleeft en vooral zorgt voor veel steun. Dit maakt het toch makkelijker wanneer ze altijd meedenken tijdens avondeten, barbecues en etentjes. Maar ook mijn vriendinnen die ervoor zorgen dat we lekker kunnen lunchen of dineren op een manier die voor beide werkt!

Verder ben ik erg benieuwd naar mijn afspraak van volgende week en hoop ik dat mijn gewicht eindelijk weer afneemt en dat ik misschien ook iets minder vocht vasthoud. Waardoor ik weer lekker verder kan met het proces en hopelijk dichterbij mijn doel kom!

Liefs,
Sophie