Selecteer een pagina

Weekmenu

20g Koolhydraten per dag

Degene die mijn blog hebben gelezen weten dat mijn dieet voor een weekje strenger is en dat betekent vooral nog minder koolhydraten. Doordat ik bleef vasthangen in mijn gewicht hebben we een weekje de koolhydraatinname veranderd naar max. 20gr koolhydraten per dag. Dit betekent specifieke producten en weinig keuze. Ik wilde jullie even laten zien wat ik deze week eet tijdens deze minimale koolhydraatinname.

Ontbijt: Abrikozenkwark

Als ontbijt eet ik iedere ochtend abrikozenpudding. Ik moet eerlijk zeggen dat ik stiekem een beetje bang was voor dit product. Ik ben nooit echt een fan geweest van de puddinkjes die uit zakjes kwamen. Hoewel sommige erg lekker zijn kies ik deze bijna niet en ga ik liever voor muesli in de ochtend.

Maar deze week werd het abrikozenkwark en ik ben ontzettend verrast door de smaak. In het begin moest ik wel erg wennen aan de smaak en vooral consistentie van de kwark maar ik heb gemerkt dat het erg belangrijk is om hem na het shaken of door elkaar mengen nog even in de koelkast te zetten. Naar mijn mening maakt dit de kwark nog lekkerder!

1ste tussendoortje: Aardbeien smoothie

Ik heb het in een eerder blog al vermeld maar ik vind deze smoothies enorm lekker of het nou aardbei, mango, chocolade of vanille is! Dus dit tussendoortje is HELEMAAL geen straf. Deze week had ik keuze uit de aardbei of vanillesmaak en heb uiteindelijk van beide smoothies een paar flesjes meegenomen zodat ik nog kon afwisselen.

Lunch: Crackers

Als lunch at ik deze week 2 crackers, eentje met kipfilet of ham en de ander met geitenkaas of hüttenkäse. Ik kruid mijn belegde crackers altijd even bij met een beetje peper en snufje zout voor wat extra smaak. Qua groente wisselde ik af met radijsjes en komkommer. Ik heb de crackers altijd lekker gevonden en eigenlijk de enige reden waarom ik ze al een tijdje niet meer heb gegeten is omdat ik liever voor het brood ga of de toast. Ik moest alleen mijn hardgekookt eitje weglaten tijdens de lunch maar dat is helemaal niet zo erg!

2de tussendoortje: Ananas sinaasappel drank

Weer een nieuw product wat ik nog nooit heb geprobeerd en als ik eerlijk ben was dit mijn minst favoriete van alle producten deze week. Maar ik denk dat het kwam omdat ik ook erg moest wennen aan de smaak en consistentie. Inmiddels ben ik eraan gewend en vind ik deze drank lekker om te drinken. De eerste keer heb ik Marisa’s advies gevolgd en er een soort slush puppy van gemaakt. Echt super fris en erg makkelijk om te maken! Ik heb mijn drankje na shaken even ingevroren en vervolgens in mijn keukenmachine fijngemalen. Door de warmte smelt het snel waardoor je een lekkere combinatie van drank en ijs krijgt. Zeker een aanrader!

 

Diner: Recept naar keuze

Ik koos vooral voor lichte receptjes met zo min mogelijk koolhydraten. Zo at ik courgette broodjes met kip! Het recept zal ik morgen ook op mijn blog plaatsen, en ik zou het iedereen aanraden vooral met het warme en benauwde weer. Dit recept is makkelijk om te maken en heerlijk fris. Ik maakte het met kip puur omdat ik dat nog in huis had. Maar door de dille in de courgette broodjes kan ik me voorstellen dat het nog lekkerder wordt met een stukje vis erbij!

 

Toetje: Pudding

Als toetjes of avondsnack koos ik de vanille en chocoladepudding. Deze vind ik namelijk erg lekker en vooral ook omdat hier weinig koolhydraten in zitten. Ik koos opnieuw voor twee smaken zodat ik toch een beetje afwisseling heb in de week! Deze pudding vind ik super lekker en ik heb dan ook geen voorkeur voor vanille of chocolade, ze zijn beide heerlijk!