Selecteer een pagina

Yes, de eerste 5 kilo zijn een feit!

De vierde week is weer achter de rug

Laten we maar beginnen met het goede nieuws, mijn afspraak met mijn coach Marisa deze week. Ik was erg onzeker over het resultaat van de weegschaal en na een gesprek met Marisa heeft ze me vrijwel meteen op de weegschaal gezet, met succes. Ik ben precies 6 kilo kwijt en ik was bang dat ik de 5 kilo niet gehaald had, dus je kan wel zeggen dat ik enorm blij ben!!!

Mijn moeilijkheden speelde vooral in het begin van de week. Ik raakte erg onzeker door mijn eigen weegschaal en dat speelde in mijn hoofd. Ik had oprecht niet verwacht dat ik de -6 kilo gehaald had, omdat mijn eigen weegschaal constant een ander getal aangaf. Marisa vertelde me dat dit bijvoorbeeld door je vocht gehalte komt dat je verliest of vasthoudt. Dit gaf me weer hoop. Ik heb toch besloten om mezelf minder thuis te gaan wegen. Zo weet ik zeker dat ik iedere week een goede berekening heb tijdens mijn weegmoment met Marisa.

Natuurlijk heb ik weer nieuwe favoriete producten ontdekt deze week. Ik heb voor het eerst de koekjes geprobeerd. Nog niet allemaal, tot nu toe alleen de amandel en chocoladechipkoekjes maar oh wat zijn ze lekker! Ik kan dan ook niet wachten om de andere koekjes ook te proberen. Ook heb ik de lasagnebladeren gebruikt en was ik trots op mezelf dat mijn traditionele lasagne goed smaakte, ondanks dat ik mijn gerecht iets heb laten aanbranden. Oops!

Ik merk dat ik een routine krijg in mijn ochtend- en middageten. Zo vind ik het makkelijk (en lekker) om in de ochtend de pure chocolade, kokos muesli te eten met magere kwark en af en toe gemengd met een beetje karamel zeezout stroop.

Tijdens de middag vind ik het fijn om iets van brood te eten, bijvoorbeeld het lijnzaadbrood is een persoonlijke favoriet maar de crackers en het croissantje zijn ook lekker voor de afwisseling.

Mijn avondeten blijft eigenlijk altijd een verrassing en zo probeer ik nu, wanneer ik daar tijd voor heb, zoveel mogelijk verschillende recepten te proberen. Zo leer ik constant om nieuwe ingredi├źnten te gebruiken en kom ik erachter welke recepten ik het lekkerst vind. Afgelopen week maakte ik ook de bloemkoolstamp met pittige tofu. Mijn vraag voor deze week aan mijn mede PowerSlimmers: Wat zijn jullie favorieten recepten? Enkele aanraders die ik zeker moet maken?

Veel Liefs,
Sophie